Kılıç yapım sanatı Japonya'da babadan oğula ve ustadan çırağa geçerek ilerlemiş çok eski bir uzmanlık alanıdır. Eskirimciler belli dini ayinler ve gelenekleri takip eder ve törenle kostümü giyerler.
İlk olarak, eskirimci kılıcın tutma yeri olan ve çelik ve demirden oluşan kısmına özel bir dikkat gösterilmelidir. Diğer çelik kısım bunun üzerinde ve belli ölçülere göre yer alır, örneğin 6-8" uzunluk ve 1.25-2" eninde. Kılıcın hem sert hem de yaylanabilir olması için tabakalar halinde yapılması gerekir. Demirin sıcaklığı kaynak yapma ısısına kadar yükseltilir. Daha sonra şekil verilip orjinal boyutlarında tekrar soğutulur. Olası hatalardan kaçınmak için metale hiçbir zaman elle dokunulmamasına özen gösterilir. İki kat yapabilmek için kaynak yapıp soğutma işlemi tekrarlanır. Aslında, bu işlem 22 kez tekrarlanır ve
tabakalı çeliğin oluşmasını sağlar. Her bir soğutma işlemi arasında metal yağlanıp su ile soğutulur ve istenen boyut ve şekil elde edilir.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

öncelikle böyle güzel bir site hazırladığınız için size çok teşekkür ederim.şimdiden pek çok öğrencinin işine yaradığına eminim.hatta sadece öğrencilerin değil bizim gibi öğretmenlerinde yararlabileceği bir içeriği sahip.tebrikler.

cansu dedi ki...

çok güzel bir site anasayfadaki örüntü ve süslemelere daha çok şekil katılmalı ben o şekile bayıldım.