14 Kasım 2007

Proje- 9: Matematik ve Eviniz



Proje
Adı:
Matematik ve Eviniz
Proje Ödevi Konusu: Evimizdeki geometrik cisimler, simetrik - asimetrik şekiller...
Yönerge: Aşağıdaki adımları izlemelisiniz.
  1. Çalışma takvimini hazırlayınız, kaynakları ve veri toplama araçlarını belirleyiniz.
  2. Sırayla evinizdeki oturma odasını, mutfağı, banyoyu, yatak odanızı, varsa çalışma odanızı, carsa bahçenizdeki veya balkonunuzdaki mobilyaları inceleyin. Simetrik ve asimetrik olanları ayırın. Gördüğünüz geometrik şekilleri ölçek kullanarak çizin.
  3. Halıları, masa örtülerini, perdeleri, annenizin kullandığı daha başka örtüleri, peçeteleri inceleyin. Kaç boyutlu olduklarını görün ve ölçek kullanarak şekillerini çizin, alanlarını hesap edin.
  4. Giysi dolabı, büfe, buz dolabı gibi eşyaların kaç boyutlu olduğunu söyleyin. Her birinin ev içinde kapladıkları ve hacmi bulun.
  5. Madde 4'teki eşyaların iç hacimlerini bulun.
  6. Halı ve kilimlerdeki, perde, koltuk döşemelerindeki desenleri ve motifleri inceleyin. İki veya ikiden çok geometrik şeklin bir arada kullanılmasıyla oluşmuş motifler görebiliyor musunuz? Örnekler çizip boyayın.
  7. Evde kullanılan araç gerçleri inceleyin. Bir, iki veya daha çok geometrik cisimden oluşan araç gereçler var mı? Örneğin bir abajur başlığı bir kesik koni, bir dikdörtgenle prizması veya silindir olabilir. Veya bir vazo, bir silindir üstüne yerleştirilmiş bir kesik koniden oluşabilir. Bu tür eşyaları bulun, ölçek kullanarak şekillerini çizip boyayın.
  8. Çalışmalarınızda yararlandığınız kaynakları mutlaka belirtiniz.
  9. Proje konusunun, alınış ve teslim tarihinin, kaynakların, şahsi bilgilerin ve konuya uygun resimlerin bulunduğu bir kapak hazırlayınız.
  10. Projeniz ile ilgili gelişmeleri bana bildirin.
  11. Projeyi değerlendiriniz ve sınıfa sununuz.
  12. Başarılar diliyorum.

0 yorum: