Proje Adı: Okulumuzdaki Boş Alanlardan Nasıl Yararlanalım?
Proje Ödevi Konusu: Okulunuzda epey geniş, kapalı, boş alanlar bulunmaktadır. Okul yönetimi bu alanları, göze hoş görünen bölmelerle kapatıp oturma, müzik dinleme, okuma odaları gibi öğrencilerin yararlanabileceği mekanlar elde etmeyi planlamaktadır. Bu amaçla öğrenciler arasında bir yarışma açmıştır. Siz de bu yarışmaya katılmak istiyorsunuz.
Yönerge: Aşağıdaki adımları izlemelisiniz.
  1. Çalışma takvimini hazırlayınız, kaynakları ve veri toplama araçlarını belirleyiniz.
  2. Yararlanılmak istenen alanı inceleyin.
  3. Bölmeleri nerelerde kullanabileceğinizi hesaplayın. Alanların ölçülerini alın.
  4. Söz konusu odaların ne büyüklükte olacağına karar verin. Bu odaların, okula çağrılan yazarlarla, sanatçılarla veya daha başka konuklarla küçük grupların söyleşiler yapabileceği alanlar olarak kullanılabileceğini de göz önünde bulundurun.
  5. Bu odalarda ne gibi eşyaya gereksinim var? Bunların listesini çıkarın.
  6. Paravanlar kullanılarak bazı bölmeler elde edebilirsiniz. Paravanlar için nasıl malzeme kullanabilirsiniz? Ahşap malzeme kullanıp kanatları resimlerle süsleyebilirsiniz. Ferforje çerçeveler kullanıp PVC kaplanmış değişik renkte yapraklar, resimler veya iplere çizilmiş boncuklar kullanabilirsiniz. Yaratıcılığınızı kullanarak daha başka bölmeler de yapabilirsiniz.
  7. Planlarınızı yapın, maketlerinizi hazırlayın, giderleri hesaplayın ve dosyanızı okul yönetimine sunulmak üzere hazırlayın.

0 yorum: