28 Eylül 2007

#ÖYKÜ YARIŞMASI#

YAŞAYARAK MATEMATİK ÖYKÜLERİ YARIŞMASI
Matematikçiler Derneği, Matematik Etkinlikleri 2007, 6.Matematik Sempozyumu çerçevesinde bu yıl matematik edebiyatına olan ilgiyi artırmak, Matematik’in yaşamımızdaki önemi vurgulayan, konusu etkinliğimiz teması “Yaşayarak Matematik” olan bir öykü yarışması açmıştır.

“Yaşayarak Matematik” Öykü Yarışması Katılım Koşulları:
Yaş sınırı: Yoktur.
Yazım dili: Türkçe olmalıdır.
Özgünlük: Öykü başka yerde yayınlanmamış özgün öykü olmalıdır.
Katılım Sayısı: Yazar en fazla 3 öykü ile katılabilir.
MATDER’in kabul koşulu: Yayımlanmaya değer bulunan öyküler MATDER http://www.matder.org.tr sayfasında yayımlanacaktır. MATDER isterse, yarışmayı kazanan öykülerle, seçici kurulun yayımlanmaya değer bulduğu öyküleri kitap olarak yayımlayabilir. Yazarın buna bir itirazı olamaz.

“Yaşayarak Matematik” Öykü Yarışması Yazım Koşulları:
Yazım şekli: Bilgisayarda kelime işlem (Word) ortamında “Arial” fontla yazılacaktır. Buna göre, kağıt boyutu A4, Üst ve alt boşluklar 2.5cm, sol boşluk 3.3cm ve sağ boşluk 2.2cm olacaktır. Sayfa numaraları, sayfanın sağ alt kısmında yer almalıdır. Satırlar arası boşluk 6nk olacaktır.
Sayfa sayısı: 4(dört) A4 sayfasını aşmayacaktır.
Dosya adı: Gönderilen dosyaya öykünün adı verilmelidir. Örneğin öykünün adı “Matris Nuri” ise dosyanın adı da “Matris Nuri” olmalıdır.
Yazar adı: Öykü dosyasının içinde yazarla ilgili hiçbir bilgi olmamalı, yalnızca yazarın seçeceği bir rumuz bulunmalıdır. Rumuz, öykü başlığının hemen üstünde yer almalıdır. e-postaya ekli diğer bir dosyanın içinde yazarın açık adı, kısa özgeçmişi, açık adresi ve telefon numarası ayrıca varsa web sitesi adresi bulunmalıdır. Yazarın kimlik bilgilerinin bulunduğu dosyanın adına yazarın adı verilmelidir. Örneğin yarışmaya katılan yazarın adı "Alev KÖK” ise kimlik bilgilerinin bulunduğu dosyanın adı da aynı olmalıdır.

“Yaşayarak Matematik” Öykü Yarışması Seçici Kurulu:
Gönderilen öyküler bir seçici kurul tarafından değerlendirilecektir. Seçici kurul yarışma sonuna kadar saklı tutulacaktır.

“Yaşayarak Matematik” Öyküsünün Teslim Şekli:
Öykü, 1 Kasım 2007 tarihine kadar bilgi@matder.org.tr ve/veya Matematikciler.dernegi@gmail.com e-posta adreslerine “öykü yarışması” konusuyla gönderilmelidir.

“Yaşayarak Matematik” Öykü Yarışması Ödülü:
Yarışma ödülleri Eylül 2007 sonuna kadar açıklanacaktır.

0 yorum: